úterý 13. května 2008

PostHeaderIcon Nové funkce na Ptejse.cz

Vážení přátelé a kamarádi,

během dnešního dne došlo k upgrade celé platformy a dotáhlo se několik bugů, které zlobili. Došlo zejména k dokončení "Karty uživatele" kde je možné prohlížet informace o ostatních uživatelích jako je jejich počet bodů, otázky, odpovědi atd., lepší SEO optimalizace a dílčí uživatelské libůstky. V nejbližší době se ještě chystá listování v otázkách na hlavní stránce, listování v Profilu uživatele (nyní se zobrazuje vždy posledních 5 otázek, 5 odpovědí a 5 uzavřených otázek). 

V další fázi se zaměříme na problém týkající se posílání mailingu, aby si každý uživatel mohl zvolit zda-li chce informace o odpovědích zasílat což vnímáme jako kritickou vlastnost. Dále pak funkce "Moji kamarádi" pro užší kontakt mezi uživateli, RSS, lepší kontrolu SPAMu, práce s rozšířenými právy uživatelů a mnoho dalších.

A samozřejmě se již brzy spustí další soutěže :o)

V případě chyb, postřehů nebo dalších podnětů neváhejte položit komentáře pod článkem. Budeme za ně rádi.

Děkujeme za přízeň,

Tvůj Tým Ptejse.cz
neděle 11. května 2008

PostHeaderIcon Již čtyři registrovaní uživatelé serveru Ptejse.cz překonali hranici 3001 bodů!

Pouhých deset dní stačilo prvním čtyřem registrovaným uživatelům k překonání hranice 3001 bodů a zařadit se do slosování o mobilní telefon iPhone. Internetový server Ptejse.cz, který byl spuštěn 1. května vyhlásil soutěž, která má za cíl odměnit uživatele za sdílení jejich vědomostí a poznatků. Spekulace, že dosažení hranice 3 001 bodů je obtížné tak nebyla potvrzena.

Body lze získat pokládáním odpovědí na položené otázky a pomocí ostatním v naší online komunitě. Navíc, v případě že je odpověď autorem otázky vyhodnocena jako nejlepší dostane uživatel za tuto odpověď dalších 100 bodů. Detailní mechanizmus hodnocení je popsán v nápovědě.

Jelikož soutěž o mobilní telefon bude ukončena 30.8., tým Ptejse.cz již nyní připravuje další souteže o ceny. Nechce se překvapit a děkujeme ti za tvou přízeň!
čtvrtek 1. května 2008

PostHeaderIcon Vyhrajte v soutěži o mobilní telefon Apple iPhone

Vážení přátelé a kamarádi, u příležitosti spuštění portálu ptejse.cz jsme pro tebe připravili exkluzivní soutěž o známý mobilní telefon Apple iPhone! Odpovídej na otázky a sbírej body, měj potřebný kousek štěstí při losování a získejte od Ptejse tento jedinečný telefon.

Více informací naleznete na http://www.ptejse.cz

PostHeaderIcon Server oficiálně spuštěn

Přátelé,
už je to tady! Po dlouhé době horečných příprav, programování a testování jsme konečně spustili oficiální Beta verzi nového komunitního serveru www.ptejse.cz. Přestože nejsme s podobou serveru 100% spokojeni a před námi je ještě kus cesty, tak tě již nyní zveme k ponoření do víru otázek a odpovědí. V budoucnu se můžeš těšit na mnohé vylepšení. Již nyní usilovně připravujeme vylepšenou správu v uživatelskému profilu, správu "mojich kamarádů," vylepšení v bodování, lepší uživatelskou přívětivost aj.

Pokud tě tato služba zaujme, neváhej nám poslat tvé podněty a připomínky.

Těšíme se na setkání s tebou v rámci výměny poznatků, zkušeností - otázek a odpovědí.

PostHeaderIcon Ptejse.cz – nově vznikající komunitní Web 2.0.

Milulý týden byl v tichosti spuštěn nový internetový projekt www.ptejse.cz, který má ambice vyplnit meziprostor českého internetu na poli komunitních webů. Autoři se nechali inspirovat a otevřeně se hlásí k proslulému Yahoo Answers, který se zejména v USA těší široké oblibě návštěvníků.

Principem ptejse.cz je poskytnout návštěvníkům prostor pro spojení vědomostí uživatelů a v „lidštější“ podobě poskytnout odpovědi na různorodé dotazy. „Již mnohokrát se mi stalo, že jsem na internetu hledal odpověď na nějaký problém avšak ve stovkách či tisících výsledcích jsem stále nemohl najít tu správnou“ říká Marek Zábrodský, spoluzakladatel projektu a jedním dechem dodává „přitom Ptejse.cz bylo přesně to co jsem potřeboval: všeobecný „pool“ praktických otázek a odpovědí kde je možné se na cokoli kohokoli a kdykoli zeptat.“ Přestože se server nachází v rané fázi Beta testování, tak již dokáže bezproblémově plnit svou základní funkci pro kterou je určen.

Návštěvník má možnost se ptát na jakýkoli problém z v podstatě neomezeného spektra témat od automoto a dopravy přes náboženství až po zdraví a krásu. Na jednotlivé otázky odpovídají vždy ostatní uživatelé serveru a tak dodávají vlastní, osobní vhled do daných témat. Navíc, každý uživatel je bodově ohodnocen na základě své aktivity. „Systém je nastaven podobně jako u ostatních obdobě orientovaných zahraničních serverů. Položení dotazů stojí návštěvníky body které získá při registraci. Tudíž čím více se uživatel ptá, tím méně má bodů a v případě dosažení nuly již nemá možnost pokládat další otázky. Naopak, uživatelé jsou motivováni odpovídat a za své odpovědi body obdržet“ dodává Marek Zábrodský. „Pochopitelně máme připravené mnohé výhody pro ty aktivnější jako jsou soutěže o věcné ceny, nadstandardní práva v rámci projektu nebo podíl ze zisku z internetové reklamy, avšak to již příliš předbíháme“ odhaluje autor další aspekty webu.

Ptejse.cz
nabízí jedinečnou možnost potřebné informace nevyhledávat tak jak jsme na internetu zvyklí, ale ptát se a vybírat z mnoha názorů ostatních aktivních členů komunity. Ikdyž lze na internetu nalézt stovky diskusních fór, tak ptejse.cz nepodporuje diskusi na dané téma, ale věcné a zpravidla stručné odpovědi. Tento mechanismus je podpořen i systémem jedné odpověďi na otázku jedním uživatelem. Nelze tudíž své odpovědi již později modifikovat nebo vytvářet populární flame.

„Jsem přesvědčený, že si tento komunitní server brzy nalezne své věrné uživatele a podaří se vytvořit silnou vědomostní databázi ve které se i nově příchozí brzo zorientují, naleznout odpovědi na cokoli je napadne a podělí se o své zkušenosti“ uzavírá Marek Zábrodský.

Podpořte server ptejse.cz

 Ptejse.cz Sadu ikonek na podporu serveru Ptejse.cz naleznete zde

Stačí vám kategorie na Ptejse?

Archiv blogu

Nejnovější otázky

Facebook