pátek 10. října 2008

PostHeaderIcon Co na Ptejse.cz ještě potřebuje "poladit" ? Náměty uživatelů I.

Přátelé,

v různých příspěvcích se čas od času zobrazí nějaký ten podnět co by se dalo na ptejse.cz ještě změnit, vylepšit, co funguje, co nefunguje, jak by to či ono mohlo vypadat apod.

Rozhodli jsme se tomuto věnovat volný ciklus příspěvků na našem společném blogu, abychom se mohli k těmto podnětům (za které pochopitelně velice děkujeme) vyjádřit.

Pojdme tedy na to:

a) SPAM:

"Už čtyřikrát nebo kolikrát vůbec mi přišel mail, že moje odpovědi byly smazány. Jen jednou jsem si vzpomněl, že to co bylo smazáno byla opravdová hovadina, kterou jsem napsal schválně. Jenže kolikrát prostě zapomnu oč tu jde a tak ve svých odpovědích třeba reaguju na odpovědi jiných a nebo napíšu neuplnou odpověď a pak to vypadá jako bych psal o něčem jiném." od uzivatele lukaash

S tvou námitkou souhlasíme: výhledově do obsahu mailingové zprávy vložíme i znění odstraněného příspěvku aby bylo zřejmé o jaký text šlo.

b) Můžu někde vidět kolik lidí je právě připojeno ke stránce PTEJ SE? polozeno uzivatelem ahoj.

Toto je jedna z funkcí kterou do nové mezi fáze nasadíme. Budeme zobrazovat aktuálně přihlášené uživatele.

c) Prispevek "A dost. Vás to neštve?" od uzivatele lukaash zminuje nekolik oblasti u kterych se kratce pozastavime:

c1) Přísnější pravidla soutěží - se soutěžemi v tuto chvíli spíše experimentujeme. V záloze máme před vánoci ještě jednu pecku a potom uvidíme. Zatím je totiž provoz serveru velice ztrátový i díky cenám, proto na přelomu roku vyhodnotíme efektivitu těchto akcí a uvidíme jak budeme dále postupovat. Pokud někoho některé podmínky pro účast v soutěži vyloženě rozčilují tak se omlouváme.


c2) Kontrola aktivních, respektive neaktivních uživatelů + zpřísněná pravidla, podmínky pro registraci - toto nyní měnit nebudeme. Naším cílem je co nejjednoduší registrace, která bude plnit účel "jednoduchého filtru" mezi "spammery a uživateli co mohou server floodovat různými nesmysly." 100% efektivita zde nebude nikdy, proto jsme vděčni za efektivní reporting "SPAM" příspěvků - průběžně se snažíme tyto mazat a uživatelské účty případně deaktivovat pokud se jedná o vyložené škůdce.




c3) Odstraňování opravdu hodně stupidních otázek, které se tu poslední dobou šíří - v případě, že je otázka v souladu se smluvními podmínkami serveru, nebudeme výhledově otázky mazat.

d) Nemělo by se začít nějak rozlišovat, kdo je muž a kdo je žena? od uživatele iHyik - v tomto ohledu záleží spíše na rozhodnutí uživatelů a nemáme nyní v plánu i díky rozdílným názorům nic měnit. Pokud nechcete být transparentní, zvolte si login jako "Pepa" nebo "Eva" a bude vsem jasne co jste zac. Navic, "...o pohlavích to tady neni. Je to o těch otázkách a odpovědích."

e)Myslíte si, že soutěže na Ptejse.cz jsou nějakým způsobem zmanipulované? otázka položená od anthraxCZ - máš-li podezření na nějaké manipulování (o které přesně jde?) můžeš v komentářích na tomto blogu vyjádřit své podněty. Avšak touto formou bych chtěl všechny ubezpečit, že v tomto ohledu se snažíme být co nejvíce transparentní to jde.


f) "...Podlě mě by se tu nějaká stránka se statistikama vyskytovat mohla. Je docelý zajímavý vědět návštěvnost a vůbec statistiku webu. Alespoň z mého pohledu." napsal Gorli v této otázce - statistiky návštěvnosti ještě nezveřejňujeme, výhledově se tak stane nejdříve na přelomu roku 2008-2009. Na druhou stranu jako první krok v tomto ohledu jsme zavedli žebříčky hodnocení uživatelů Pokud by jste mimo návětěvnosti rádi viděli další statistiky, napište do komentářů pod tímto článkem.



g) jako poslední jsme vybrali dotaz "jak poslat vzkaz jinému uživateli " co poslal jdobry - toto je velice důležité a určite funkci interních vzkazů rozpohybujeme. Vše ve vývoji je otázka času a financí (ani jednoho není dost, že?), proto máš-li pocit, že toto trvá tak je to práve z tohoto důvodu. Interní vkazky však budou.

Snad se mi podařilo shrnout základní podněty které jsme zaznamenali na Ptejse.cz za několik posledních týdnů. Věř, že za všechny podněty jsme velice vděční.

Tvůj tým
Ptejse.cz

14 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

od uživatel iHyik - velmi dobrý nápad sepsat vše do jednoho "kusu", alespoň my uživatelé máme větší přehled o chystaných akcích...

Anonymní řekl(a)...

Něco se děje!!!
lukaash

Unknown řekl(a)...

Jo zatím souhlasím se vším co tu bylo řečeno.

wM řekl(a)...

Ohledně rozlišování pohlaví.. Nebylo by to od věci.. (samozřejmě to nemusí být povinná položka, něco jako systém mp3s.nadruhou.net)
Jako komunitní web vytváří i tento svoji komunitu -> pravdaže se lze v odpovědi vyhnout ž/m/(s) rodu... Ale pak to působí trochu mrazivěji..

wailord řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
wailord řekl(a)...

Co přidat ankety??
Pokud možno aby mohl odpovídající přidat do ankety odpověď.

Anonymní řekl(a)...

Prosím vás když odešlu tu svojí otázku a zapomenu zaškrtnout že chci odpovědi na e-mail, můžu to ještě pak změnit? píše uživatel: ahoj

Ptejse.cz řekl(a)...

odpoved k ahoj: Ahoj ahoj, pokud si nezaskrtnes sledovani odpovedi emailem pri zadavani otazky tak jiz sledovani dodatecne nejde zapnout. Odpovedi ale muzes sledovat ve svem profilu (tam mas vsechny tvoje otazky i odpovedi).

Diky za prizen

Ptejse.cz!

Anonymní řekl(a)...

iHyik: http://www.ptejse.cz/Question.aspx?title=Nechyb%C3%AD_V%C3%A1m_u_hodnocen%C3%AD,_%C5%BEe_m%C5%AF%C5%BEete_palcovat_jen_jednou?&subcategory=123&category=121&AskID=1884 nemám čas to sem vypisovat, ale snad si toho všimnete a odpovíte - jde o palcování odpovědí

Anonymní řekl(a)...

já navrhuji aby chodil email když někdo aktuaizuje otázku. wailord

Anonymní řekl(a)...

Zdravím!
Jsem tu tedy teprve druhým dnem, tak má připomínka asi nebude mít takovou váhu.

Zadal jsem otázku, dostal jsem odpovědi. Chtěl sje mtedy dobré odpovědi ohodnotit.
Jenže kvůli kreditům (alespoň předpokládám, že kvůli nim) lze ohodnotit pouze jednu odpověď. Jenže mě nepřišla jedna odpověď výborná. Mě přišla víc odpovědí dobrých. Tak jesli by nebylo fajn, kdyby bylo možné ohodnotit klidně i všechny - a kredit by za to byl tedy jen jeden. Bylo by pak lépe poznat, které odpovědi jsou kvalitní.

Podobně u vybírání nejlepší odpovědi. Přeskočím tu možnost, že se nemohu rozhodnout mezi více skvělými odpověďmi. Co možnost, že mi žádná odpověď nepomohla? Již třeba nepotřebuji odpověď a chci otázku uzavřít, ale rozhodně nechci žádnou z odpovědí označit na nejlepší, protože jsem žádnou takovou nenašel nebo mi žádná nepomohla. Mohla by být možnost otázku uzavřít bez označení nejlepší odpovědi.

Hrdlodus

Unknown řekl(a)...

Tento server má dobrou myšlenku, ale obsah je šílený... otázky typu co dělat se špinavýma ponožkama, nebo jak poznat že jsem panna apod, myslím si, že by ten obsah měl dostat nějakou formu :) Jinak jsou tady i dobrý otázky :)

JK řekl(a)...

Doporučoval bych přesunout nebo odstranit tu autoškolu v Praze v top otázce. Objevuje se tam už několik měsíců a už by to chtělo změnu. Něco jako top otázka tento týden, tento měsíc atd.

Unknown řekl(a)...

mrzí mne,že když udělám nějaký překlep,tak ho nemohu oravit pouze otázku jen "aktualizovat.

Podpořte server ptejse.cz

 Ptejse.cz Sadu ikonek na podporu serveru Ptejse.cz naleznete zde

Stačí vám kategorie na Ptejse?

Archiv blogu

Nejnovější otázky

Facebook